Biografie

biografie_jimmyJimmy G werd in 1986 geboren onder een Haags dak, op een herfstachtige dag.
Als kleine jongen was het al duidelijk: Jimmy, dat is een jongen van ’t volk.
Met zijn kwajongensuiterlijk, maar toch gegoede karakter, tekent hij een beeld van een jongen, die groepen jongeren die vaak moeilijk te bereiken zijn, weet aan te spreken. Zijn teksten zijn dan ook oprecht, emotioneel en herkenbaar.

Eigenlijk was het uiteenvallen van de Groen-Gele Click, het startsignaal voor de carrière van Jimmy G. Met Dj Special O begon hij in 2005 aan de 2-delige mixtape: Haagsch Straatnieuws. De 2 tapes werden zeer goed ontvangen. In 2007 scoorde Jimmy G een kleine hit met: Binnen ft. Tim en Dennis T . De videoclip haalde zelfs de hoge rotatie bij TMF pure en belandde op de Topnotch-verzamelaar: Homegrown. De Borderline Ep liet vervolgens niet lang op haar wachten. In de winter, van een succesvol 2007, kwam de EP uit via het label: Ancilla Music. Jimmy G won verschillende talentenjachten en werd 2e gedurende de Grote Prijs van Zuid-Holland 2008. Mede door het vertrek bij Ancilla Music heeft het nog 2 jaar geduurd, voordat het debuutalbum (De Verlossing) het licht eindelijk te zien kreeg. Wel werd er tussentijds succes geboekt met het samenwerkingsproject met Klion: HardeG Stijl. De mixtape werd duizenden malen gedownload en al gauw werd Jimmy gevraagd om een studiosessie te doen bij 101barz.
Jimmy G trad op in zalen als o.a.Watt(Rotterdam), Waterfront (Rotterdam), Paard (Den Haag), 013 (Tilburg) en Melkweg (Amsterdam)